Вітаю Вас, Гість
Головна » 2009 » Листопад » 20 » Четверо проти однієї
12:54
Четверо проти однієї

                                                                        

Чотири переможниці берлінського чемпіонату світу проти Єлєни Ісінбаєвої. В розіграші звання найкращої легкоатлетки 2009 року – без очевидних фавориток.


Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій визначила п’ятірку жінок, котрі претендують на звання Найкращої легкоатлетки 2009 року. П’ятеро номінанток представляють п’ять різних видів Королеви спорту, п’ять країн світу і три континенти. Четверо із них у поточному році виграли головний старт сезону – чемпіонат світу в Берліні, й лише одна із них закінчила ці змагання з «баранкою». 

Єлєна Ісінбаєва (Росія) – пройшовши кваліфікацію, не змогла подолати початкову висоту в секторі для стрибків з жердиною в секторі берлінського «Олімпіаштадіуму». Втім, вже за тиждень у Цюріху носійка прима встановила свій 27-ий світовий рекорд, за два тижні у Брюсселі отримала третю частину мільйонного Джек-поту Золотої Ліги за перемогу на усіх шести його етапах, ще за два тижні Ісінбаєва перемогла на Всесвітньому легкоатлетичному фіналі в Салоніках. Нагадаю, що ще взимку на турнірі «зірки жердини» в Донецьку Єлєна встановила одразу два світових рекорди для закритих приміщень, піднявши планку під дахом на позначку 5 метрів рівно. 

Саня Річадз (США) – чемпіонка світу з бігу на 400 метрів та в естафеті 4х400 метрів, одна із володарок частини цьогорічного Джек-поту Золотої Ліги, а отже також переможниця усіх шести етапів найпрестижнішої легкоатлетичної серії, переможниця Всесвітнього легкоатлетичного фіналу. Дев’ять разів нинішнього року вибігала із 50 секунд на своїй коронній дистанції й єдина із атлеток, якій цього літа вдалося розміняти 49 секунд, при чому двічі. У 2009 програла лише одні змагання на чотирьохсотметрівці ще 2 травня у Кінгстоні. 

Валері Віллі (Нова Зеландія) – чемпіонка світу зі штовхання ядра. Не програвала 25 стартів поспіль. Одинадцять разів протягом поточного року закінчувала змагання з результатом вищим за 20 метрів. Всесвітній легкоатлетичний фінал у Салоніках Валері виграла з феноменальним результатом 21м07см, встановивши новий рекорд Океанії. 

Бланка Влашич (Хорватія) – чемпіонка світу зі стрибків у висоту, котра змогла виграти у найпринциповішої своєї суперниці Аріане Фрідріх на її рідному стадіоні. Взимку Бланка повторила національний рекорд Хорватії стрибком на 2м05см, а влітку за тиждень після закінчення чемпіонату світу подолала висоту 2м08см, встановивши новий абсолютний рекорд своєї країни і показавши другий результат за всю історію легкої атлетики. Вище на один сантиметр на стадіонах стрибала тільки чинна рекордсменка світу Стефка Костадінова (2.09). Бланка стала переможницею Всесвітнього легкоатлетичного фіналу у Салоніках. 

Аніта Влодарчик (Польща) – стала чемпіонкою світу з метання молоту серед жінок, вже у першій спробі пославши снаряд на позначку світового рекорду 77м96см. Однак, радіючи, Аніта підвернула ступню і не змогла продовжити змагання далі так само, як і виступити згодом на Всесвітньому легкоатлетичному фіналі. 9 разів протягом року Влодарчик закінчувала змагання з показником, вищим за позначку 75метрів. 

Переможницю у номінації «Найкраща легкоатлетка року 2009» буде названо 22 листопада на традиційній щорічній церемонії World Athletics Gala.
Переглядів: 769 | Додав: RunnerOK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КАТАЛОГ ПРЕДПРИЯТИЙ - ЧЕРКАССЫ, предприятия Черкасс, бизнес справочник предприятий, Товары и услуги г. Черкассы: каталог фирм, предприятий, карта Черкасс